Het nieuwe normaal

Wat  is normaal? De manier waarop we liefhebben? Wat we doen met ons leven?  De manier waarop we eten en drinken consumeren? Het werk dat we kiezen te doen? De dingen waar we in geloven?

En wie is er dan eigenlijk normaal? Mensen die zich aan de regels houden? Mensen die niet opvallen? Mensen die niet afwijken van de norm? Die niet buiten de kranten en televisie kijken?

Of is dat tegenwoordig niet meer normaal?

Is het wel normaal om zelf te zoeken naar informatie? Om zelf te controleren of de informatie klopt? Om een mening te vormen, onafhankelijk van wat je toe geschoteld krijgt in de krant en op tv. Om zelf te zoeken naar onderzoeken die gedaan zijn door gekwalificeerde mensen? Mensen die bewijs hebben en dingen kunnen aantonen.

Zelf een mening vormen

Beantwoord deze vragen voor jezelf. Vorm hier zelf een mening over. Betrek hier ook het verleden bij. Iedereen in Nederland heeft geleerd hoe het er in de tweede wereldoorlog en voorafgaand aan deze overname aan toe ging. Hoe normen en waarden die geen normen en waarden waren, werden genormaliseerd. Hoe langzaam maar zeker rechten werden afgepakt van een bepaalde groep mensen. Hoe deze mensen vindbaar werden gemaakt.

Ik zeg dat het “nieuwe normaal” het nieuwe normaal van de individualist is die voor logica kiest. De individualist die vragen stelt, die zelf onderzoek doet en het recht heeft daarbij alle bronnen te betrekken. Het nieuwe normaal waarbij we niet vallen voor gaslighting* van de regering. Het nieuwe normaal is voor de mensen die niet instemmen met manipulatie.

Angst om de ‘eigen’ waarheid aan te passen.

Angst is een gevaarlijke drijfveer in het zoeken naar de waarheid. Iemand die niet wil dat de waarheid naar buiten komt zal anderen bang maken voor alternatieven op diens waarheid. Ze maken mensen wijs dat andere mogelijkheden niet praktisch zijn. Zo iemand zal een schijnveiligheid creëren om ervoor te zorgen dat mensen niet verder kijken dan de bekende theorieën.

Een dergelijke manipulator geeft vaak het beeld dat als je afstapt van zijn of haar waarheid, je wordt gestraft of geridiculiseerd. Wanneer mensen bang worden om hun eigen beeld van de waarheid aan te passen naar een beeld wat beter klopt. Laten ze de mensen die misbruikt worden door dit soort manipulators in de steek. Dit kan gevaarlijke consequenties hebben voor zowel de mensen die misbruikt worden, als de samenleving als geheel.

You can’t negotioate with a bully…

Iemand die macht zoekt over andere mensen, zal dit altijd proberen te krijgen, ongeacht welke regels deze moet breken. Een pestkop zal manipulatie en angst gebruiken om anderen klein te houden. Het zal proberen je waarheid te ontkrachten.

De enige manier om tegen dit soort mensen in te gaan is te vechten. Door deze mensen te confronteren met de feiten. Door hen erop te wijzen dat ze anderen een waarheid voorschotelen die niet klopt. Een waarheid niet overeenstemt met wat wij ervaren. Geloof in je eigen vermogens om de wereld waar te nemen. Laat je niet klein maken door anderen die je vertellen dat er iets is wat je niet ziet, hoort, voelt, ruikt of intuïtief weet.

Vertrouw op je eigen vermogen om bronnen te beoordelen. Om te zien wie van deze feiten profiteert en wie ze deelt uit onzelfzuchtigheid. Informatie delen met respect en liefde brengt ons verder in het leven.

*gaslighting: Iemand laten twijfelen aan hun eigen gezond verstande en waarnemingsvermogen.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized