Technieken

Techniek 1: voor als je het moeilijk vind om te geloven in de law of attraction.

Pak een voorwerp waar je geen emotionele waarde aan hecht. Bijvoorbeeld, pindakaas, schoenen of een citroen. Of beeld je een voorwerp in zoals een paard. Ik vind het leuk om deze oefeningen met niet al te bekende automerken te doen. Bijvoorbeeld een mini.

Voorbeelden van manifestaties
voorbeelden

Pak dit voorwerp, of een plaatje ervan erbij en bestudeer het voor een paar minuten. Leg het dan weer weg.

Kijk in de dagen daarna hoe vaak en waar je dit voorwerp tegenkomt. Dit is het werk van de law of attraction.

Techniek 2: Wordt je bewust van wat je denkt.

Wees als een observator van je eigen gedachten. Doe alsof je een persoon bent die buiten je staat en je constant observeert. Niet ingrijpt, niet handelt en niet oordeelt. Maar die gewoon kijkt wat jij denkt. Dit is een goede methode om een duidelijk beeld te krijgen van je huidige gedachten. Het is handig om een aantal dagen vol te houden. Doe het in ieder geval voor een langere periode. Zodat je een volledig beeld hebt van de verschillende type gedachten.

Je kunt de dingen die je hieraan opvallen opschrijven. Vaak ben je ze anders snel weer vergeten. Door je automatisme verdwijnen inzichten van je bewustzijn. Het is erg makkelijk om in oude patronen te vervallen. Je zult je daarom moeten trainen op ontwikkeling van aandacht.

Techniek 3: leer de woorden niet/ geen, on enz. te vermijden

Bijv. Ik wil dat dit weg gaat ipv: ik wil dit en dit wel

ik wil dat dit ophoudt. ipv, ik wil dat dit en dit gebeurd.

ik wil dat mensen stoppen over mijn grenzen heen te gaan. ipv ik wil mijn eigen grenzen aangeven en binnen mijn grenzen blijven.

Techniek 4: de dank je, dank je, dank je

Hieronder bij Tips is een stuk geschreven over ‘Dankbaarheid’. Dankbaarheid is een belangrijk gevoel dat je zeker gaat helpen bij het manifesteren. Daarom wil ik een techniek delen die je gaat helpen vaker dankbaar te zijn.

Het is de 3 maal ‘Dank je’ techniek. Deze techniek is erg bekend en wordt vaak beoefend. Ik heb hem geleerd uit het boek ‘The Magic’ van Rhonda Byrne. Hierin staat een scala van technieken die jouw gaan helpen om je vaker ‘Dankbaar’ te voelen.

De bedoeling van deze techniek is je te automatiseren om dankbaar te zijn. Dit is handig, want hoe vaker je dankbaar bent, hoe meer het opweegt tegen negatieve gedachten.

De bedoeling van deze techniek is constant drie keer dank je te zeggen als je iets ontvangt wat je nodig hebt.

Techniek 5: Houdt je bezig met de dingen die je wilt!

Wanneer je praat, leest en denkt over dingen die je niet wilt. Ga je ze aantrekken. Zoals bij Tip 1 is uitgelegd. Kent de law of attraction het woord ‘niet’ niet…

Hoe vaker je je bezig houdt met dingen die je wilt, hoe sneller je dit aan gaat trekken in je realiteit. Praat dus over dingen waar je om geeft. Denk aan dingen waar je om geeft.

Let op! Verzet je niet tegen nare gevoelens. Want dan krijg je er alleen maar meer van in je leven. Accepteer de gevoelens die je hebt. Kijk wat ze je te vertellen hebben. Ga er dus niet tegen vechten. Er is een verschil tussen aanwezigheid bij de gevoelens die je hebt en eindeloos door denken, klagen en piekeren over iets wat je niet in je leven wilt.

Het eerste zorgt ervoor dat je geen match meer bent om datgene waar je angst voor hebt aan te trekken op dit moment. Maar klagen, herhaaldelijk denken over de oneerlijkheid, piekeren over de consequenties en angst gaan je een match maken met de werkelijkheid die je niet wilt en waar je angst voor hebt.

Techniek 6: Verbeeldingsvermogen trainen voor het gevoel van overvloed.

Zie ook onderstaande uitleg bij tip 2.

Je verbeeldingsvermogen train je door middel van een oefening:

Je gaat een zo compleet mogelijk plaatje in je hoofd maken waarin jij hebt wat het is dat je graag wilt hebben. Dit betekend dat je weet hoe het ‘ding’ aanvoelt, hoe het beweegt, wat het doet, waar het is. Hoe de omgeving eruit ziet, hoe het in je handen voelt, waar jij bent op dat moment.

Als het een voorwerp is: Van wat voor materiaal is het gemaakt. Glanst het? is het zacht?

Hoe voel je je nu je het vast hebt? Of nu je het beleefd? Wat zijn de sensaties die je door je lichaam voelt gaan? Wees je bewust van deze sensaties en gevoelens. Dit zijn de gevoelens die jouw gaan helpen dat wat je wilt te krijgen.

Tips (Regels die de law of attraction hanteert)

Tip 1: De NIET regel

Wanneer je iets wil creëren in je leven. Bijvoorbeeld door middel van affirmaties, dan kun je beter geen woorden gebruiken zoals ‘Niet’ of ‘Geen’. Deze woorden worden niet gehoord door het universum.

Dus geen:

on-, neen, geen, niet, noch, na, naar

Voorbeeld:

Wanneer je denkt ‘ik wil geen onvoldoendes meer voor mijn examen’ dan hoort het universum: ‘ik wil onvoldoendes voor mijn examen’. Je zou deze zin om kunnen draaien naar, ik wil meer voldoendes voor mijn examens. Denk altijd aan het positieve, niet aan het ding wat je niet wilt.

Tip 1: De Niet regel

Tip 2: Het gevoel hebben dat je het al hebt.

Het gevoel van ‘overvloed’ is de grote sleutel tot het manifesteren. Wanneer je het gevoel hebt dat jij ergens genoeg van hebt, zal het universum je alleen maar meer van deze dingen geven.

Maar hoe krijg je dit gevoel als je het nog nooit ervaren hebt. Als jij nog nooit ervaren hebt hoe het is om genoeg te eten te hebben, hoe ga jij dit gevoel dan nabootsen?

Dit is waarom je jezelf moet trainen om dit gevoel te ontwikkelen. Er is vast iets in je leven waar jij altijd genoeg van hebt gehad. Voor onze westerse wereld is dit niet zo moeilijk om je voor te stellen. Vaak zijn wij opgegroeid met genoeg te eten en een dak boven ons hoofd. Maar het mogen ook kleine dingen zijn. Zoals altijd genoeg teddyberen, schoonmaakmiddel, sokken, televisie enz.

Het hoeft niet eens iets te zijn wat je verlangt, het gaat om het gevoel dat je erbij hebt. Dit gevoel mag je leren kennen. Wanneer je het kent en herkent kun je het namelijk gebruiken voor andere zaken.

Je verbeeldingsvermogen is hierbij je beste vriend.

Wat je doet is aan iets denken wat je graag wilt hebben. Je zult zien dat je hierbij niet automatisch het gevoel hebt dat je het al hebt. Dit gevoel ga je dus zelf erbij voelen. Je probeert met iedere in- en uitademing meer het gevoel te hebben alsof je het al hebt.

  • stel je voor dat je genoeg liefde hebt.
  • stel je voor dat je genoeg geld hebt
  • stel je voor dat je meer dan gezond bent.

Note: ik verdien geen geld aan onderstaande filmpjes en links. Het zijn oprecht goede tools om je op weg te helpen te manifesteren. Tip: Denk aan het knipprogramma op je computer ;)

Onderstaande link bevat een frequency painting. Dit zijn tekeningen van de exacte vibratie van bepaalde eigenschappen. Dit is ‘wereldse overvloed’. Het effect van deze tekeningen is fenomenaal. Het effect op de kamer waar je ze ophangt is geweldig. Het veranderd meteen de sfeer. Vandaar ook mijn tip om niet meer dan 2 van deze plaatjes op te hangen in één kamer. Oh, en let op met je slaapkamer ;).

https://shop.tealswan.com/search?q=Worldly%20Abundance

Een andere tip van mij is gebruik te maken van binaural beats. Wanneer je op youtube intypt abundance- binaural-beats krijg je video’s zoals de onderstaande. Veel van deze video’s zijn op het verkrijgen van geld gericht, maar ik raad je aan het ook vooral voor andere zaken te gebruiken.

Deze frequency paintings en binaural beats doen het volgende voor je: Ze veranderen je vibratie zodat je een vol gevoel ervaart. Een gevoel alsof je overvloed hebt, altijd genoeg.

Tip 2 Het gevoel hebben dat je het al hebt
Tip 2.2: Doen alsof je er al bent.

Dit is een aanvulling op de tweede tip. Het is heel fijn om een gevoel te hebben van overvloed. Maar vaak is dit niet genoeg om ook echt te gaan geloven dat je het kunt krijgen.

De bovenstaande oefening gaat je realiteit uitdagen. Dit is niet altijd een fijn gevoel. Het kan ervoor zorgen dat er veel naar boven komt. Het is nodig dit uit te balanceren met oefeningen die je ziet.

Pas de realiteit zo aan dat je het al kunt zien. Pas je gedachten, houding en manier waarop je dingen doet aan, alsof dat wat je wilt aanwezig is.

Je weet namelijk nog niet hoe het dagelijks leven aan zou voelen als je dit ding zou hebben in je leven. Daarom helpt het om dat wat je wilt alvast in je realiteit te laten komen. Door te doen alsof het al aanwezig is.

Je probeert met details in te vullen hoe je leven er uit zou zien als je dat wat je wilt, bereikt hebt.

Wil je iets levends manifesteren, zoals een partner of een huisdier. Kun je ertegen praten, doen alsof het naast je op de bank zit.

evenwicht realiteit.

Tip 3: Dankbaarheid

Wat doet dankbaarheid voor je manifestaties? Het brengt meer van wat je wilt. Maar dan moet je echte dankbaarheid voelen.

Dit betekent dat je eerlijk mag zijn naar jezelf. Wees eerlijk over wat je wilt, ook als je denkt dat je het niet kunt krijgen. De kracht van dankbaarheid is dat het je alles geeft waar je dankbaar voor bent. Zeg dat je toch blij bent met datgene waar je meer van wilt en je zult er meer van zien in je leven.

Het gevoel ‘Dankbaarheid’ kun je trainen. Dankbaarheid is een belangrijk gevoel om te trainen wanneer je specifieke zaken wilt manifesteren.

Jezelf dwingen om dankbaar te zijn, kan weerstand oproepen. Er zijn veel dingen waar mensen niet dankbaar voor zijn. Het kan moeilijk zijn dit gevoel alsnog daarvoor te voelen.

Soms voelt het alsof je misbruikt bent en toch dankbaar moet zijn. Maar is dit wel zo? Je hoeft alleen maar dankbaar te zijn voor de aspecten waarvan jij meer wilt in je leven. Je kunt het lostrekken van negatieve situaties.

Een voorbeeld van mezelf:

Ik heb deelgenomen aan een opleiding waar ik door mede scholieren slecht werd behandeld. Omdat ik niet voldeed aan de criteria om erbij te horen. Na jaren met deze mensen opgetrokken te hebben, ging ik de studieonderwerpen associëren met deze mensen en negativiteit.

Terwijl dit twee verschillende zaken waren. Ik hoefde niet dankbaar te zijn voor de gebeurtenissen die niet juist waren. Maar niet alles wat met die opleiding te maken had, hoefde ik daarmee te associëren.

Hoe pas je dit toe?

Dankbaarheid is misschien wel de makkelijkste manier om iets te krijgen. Het zorgt ervoor dat je een positief gevoel hebt.

Je moet dankbaar zijn als je ergens meer van wil. Als je niet dankbaar bent, zal er alleen maar meer verdwijnen uit je leven. Dankbaarheid is een communicatiemiddel dat het universum begrijpt. Als jij dankbaarheid gebruikt weet het wat het moet doen en wat het aan je terug moet sturen.

Het gevoel van dankbaarheid maakt dat je het gevoel hebt van voldoende.

Ik vind persoonlijk dat dankbaarheid een van de makkelijkste manieren is om te zien dat de law of attraction werkt. Mits je echt weet hoe dankbaarheid voelt.

Maar hoe voelt dankbaarheid dan? Denk terug aan iets waar je als kind dankbaar voor was. Als kind voel je je van nature dankbaar voor dingen. Oudere mensen zijn dit gevoel vaak verleerd.

Waar was je dankbaar voor? Je vader, moeder, logeren bij oma en opa, snoep of lekker eten?

Waar ben je nu dankbaar voor? Familie? Je kinderen? je huis? Je baan?

Blijf met je gedachten en gevoelens even bij deze ervaringen, blijf bij het gevoel van dankbaarheid. Hoe voelt dit gevoel? Wat doet het met je? In welke delen van je lichaam voel je het?

Wanneer je niet meer goed kunt ophalen hoe dankbaarheid precies aanvoelt kun je onderstaande tips gebruiken:

Ook voor het gevoel van dankbaarheid is een frequency painting gemaakt door Teal Swan. Zie bovenstaand.

https://shop.tealswan.com/search?q=Gratitude

En ook voor deze mogelijkheid, zijn video’s geproduceerd die je lichaam in deze vibratie brengen.

Wanneer je weet hoe het voelt, kun je het gevoel ga toepassen.

Zeg eens hardop de woorden ‘Dank je’. Kijk wat je van nature ervaart als je deze woorden uitspreekt.

Als je nog niet veel dankbaarheid voelt wanneer je het hardop zegt. Probeer het dan te voelen als je het zegt. Zeg het zo vaak met het gevoel erbij, dat je dankbaarheid gaat voelen als je het hardop of in gedachten zegt.

Je kunt het gevoel en de gedachten van dankbaarheid toepassen wanneer je maar wilt. Je zult merken dat het moeilijker is om je dankbaar te voelen voor het ene onderwerp dan voor het andere.

Wees tevreden met wat je hebt en deel deze tevredenheid met andere mensen. Laat zien dat je blij bent met dat wat je wilde, al is het maar een deel van wat je nodig hebt.

Je mag verdrietig zijn over de dingen waar je meer van wil of de dingen die niet in je leven zijn zoals je het graag wilt. Je mag verdriet gebruiken als doorgang naar de emoties en verlangens die jij hebt, maar nog niet durft te zien en voelen.

Je zult jezelf moeten confronteren met de werkelijkheid van je echte verlangens en emoties. Je moet weten waar je aan toe bent. Observeer wat je uitzendt aan gevoelens zodat je doorhebt wat je in werkelijkheid uitstraalt aan het universum. Je zult nooit echt manifesteren wat je wilt als je niet weet wat je echt wilt.

Tip 4: Liefde

Liefde is een buitengewoon effectief manifestatie middel. Je kunt het gebruiken om situaties om te buigen van een negatieve uitkomst naar een positievere. In mijn ervaring helpt liefde niet exclusief om bepaalde dingen in je leven te krijgen. Zoals geld, een baan of een buitenkans om iets te mogen doen. Maar is de kracht van liefde dat het een situatie die de verkeerde kant op lijkt te gaan, om kan draaien naar een positieve uitkomst. Je ziet dat liefde helpt om een begripvolle en geaccepteerde vibe te creëren tussen beide partijen.

Veel mensen weten hoe liefde aanvoelt. Het is een gevoel wat je vrij makkelijk kunt ontwikkelen voor de mensen die dicht bij je staan. Net als bij dankbaarheid kun je dit gevoel gebruiken om het op andere situaties toe te passen. Situaties, dingen of mensen waar jij misschien minder liefde voor voelt.

Mocht het niet lukken om dit gevoel boven te halen. Kun je op youtube zoeken naar filmpjes met binaural beats over liefde.

Wat je doet is denken aan de mensen of situaties waar je liefde voor voelt. Kijk hoe dit gevoel voelt. Wat doet het met je lichaam? Herken je dit gevoel als het opkomt? Misschien wel, misschien ben je er nog wat onbewust van. Dat is allemaal prima. Je kunt dit trainen door regelmatig het gevoel van liefde op te halen.

Je gaat kijken wat je wilt bereiken met het gevoel van liefde. Wat wil je aanpassen in je leven. Waar heb je moeite mee? Je baas? je collega’s? je huurbaas?

Ik weet dat het vervelend kan aanvoelen om liefde te voelen voor mensen waar je geen respect of liefde voor voelt. Je kunt denken dat deze mensen het niet verdienen. Maar verdienen is een woord waar het universum niet naar luistert. Dit kan moeilijk zijn om te accepteren. Het betekend niet dat je positief moet zijn over dingen die deze mensen doen die niet goed of gezond zijn. Je hoeft niet over je grenzen heen te gaan.

Wat het wel betekend is dat het universum liefde zal laten zien waar het liefde te zien krijgt. Daar waar jij liefde op projecteert, verschijnt meer liefde. In mijn ervaring vaak in de vorm van minder conflicten en meer begrip.

Liefde is niet iets wat je hoeft te verdienen. Het is iets wat je gratis en onvoorwaardelijk ontvangt en ook onvoorwaardelijk kunt geven.

Wanneer je weet hoe liefde voelt en je voelt je comfortabel om deze techniek uit te proberen, kun je proberen liefde te voelen voor andere mensen, situaties en dingen. In sommige gevallen kan dit moeilijker zijn dan in anderen. Wat je altijd in je achterhoofd kunt houden is dat het je situatie echt verbeterd. Ook als je het maar een klein beetje voelt is het beter dan niets.

Tip 4 Liefde

Tip 5: Herhaling

Hoe vaker je iets herhaald, hoe krachtiger die gedachte wordt. Hoe vaker je iets herhaald, hoe meer je erin gaat geloven.

Hoe schrijf je een affirmatie?

  1. Schrijf in de tegenwoordige tijd
  2. Blijf positief, in een affirmaties schrijf je op wat je wel wilt, niet wat je niet wilt.
  3. Je vermijdt dus woorden zoals niet, geen, on-, noch, na of naar.
  4. Vermijd samengestelde zinnen.
  5. Wees specifiek

Iemand heeft mij ooit verteld dat een woord of zin dat je opschrijft al drie keer door je gedachten is gegaan.

Een affirmatie doe je dagelijks. Bijvoorbeeld door het 10 of 15 keer te herhalen.

Tip 5: Herhaling

Tip 6: woorden die de het universum niet kent

Er zijn een aantal woorden die het universum niet kent en waar het ook niet op gaat reageren met betrekking tot de law of attraction. Woorden zoals ‘Verdienen’ en ‘Eerlijkheid’.

Verdienen en eerlijkheid zijn woorden waar we mee zijn opgegroeid. In onze cultuur en vele andere culturen in de wereld vinden mensen dat je iets moet verdienen om het te krijgen.

We vinden ook dat iets eerlijk verdeeld moet worden. Vaak leven we onze levens bij deze filosofieën. In de hoop dat we inderdaad krijgen waar we hard voor hebben gewerkt.

Het probleem met deze filosofieën, hoe bewonderenswaardig ook, is dat het universum hier niet naar luistert. Het universum kijkt niet of je feitelijk iets verdiend hebt, het geeft je enkel dat wat jij hebt uitgezonden naar het universum.

Dit kan een harde pil zijn om te slikken. Neem even de tijd om dit in je op te nemen.

Vanaf onze geboorte zijn wij geconditioneerd om ons aan de regels te houden van de samenleving. Als we iets doen wat als ‘slecht’ wordt gezien, worden we gestraft. Liefde wordt ons dan onthouden.

Nadat we vaak genoeg zijn gestraft door onze ouders, docenten en andere volwassenen, gaan wij geloven dat dit de manier is waarop de wereld werkt. Je doet iets wat anderen niet willen dat je doet, en je wordt gestraft. Tegen de tijd dat je deze regel hebt geleerd, ben je zo ver geïndoctrineerd dat je denkt dat dit een universele regel is.

Het is oké om naar dingen te verlangen. Je mag dingen verlangen,

Een van de beste methoden om te manifesteren is te doen alsof je er al bent. Door je voor te stellen dat je er al bent. Door je voor te stellen dat je het gene dat je wilt al in je handen hebt.

  • probeer je details voor te stellen, alsof je er al bent. Voel hoe het drinken smaakt, hoe de muur voelt,

Meer informatie

Wil je meer informatie over de law of attraction? Bekijk ook deze andere pagina over het wetenschappelijk bewijs:

Of deze pagina met een uitleg van hoe de law of attraction (wet van de aantrekkingskracht) werkt: