Een pendulum werkt doordat je zelf onderbewust bewegingen maakt. Het is een afstemming op je onderbewuste. Je houdt het rustig in je hand en zorgt dat het stil hangt. Het gaat vanzelf bewegen in een specifieke richting. Dit doe je zelf door kleine microbewegingen waar je je niet bewust van bent.

Kies een pendulum dat bij je past.

https://www.amazon.com/CRYSTALMIRACLE-Beautiful-Pendulums-Metaphysical-Meditation/dp/B01E9WS1EQ

Doe dit op basis van je gevoel. Kijk welk pendulum een gevoel van opluchting geeft als je het in je handen hebt. Als het een beetje een naar gevoel geeft of een knoop in je maag. Koop de pendulum dan niet. Er zijn pendulums van verschillende typen kristal, maar ook van metaal en edele metalen.

Wat doet een pendulum?

  • Het stemt af op je onderbewuste.
  • Let op! Dit hoeven geen waarheden te zijn. Het laat je zien wat je onderbewuste waarneemt.

Met een pendulum kun je contact maken met je onderbewuste. Het onderbewuste neemt veel meer waar dan dat je bewust doet. Het wordt ook wel je intuïtie genoemd. Het is je waarnemingsvermogen dat niets te maken heeft met je lichaam. Het neemt dingen waar die je niet waarneemt door middel van ruiken, horen, voelen en zien. Al kunnen sommige mensen een van deze sensoren wel gebruiken en andere zaken waarnemen die hiermee te maken hebben.

Vragen aan het pendulum

Ieder pendulum heeft een ander teken voor bijvoorbeeld de antwoorden ja, nee, misschien of ik weet het niet.

Je kunt erachter komen wat de manier van antwoorden van een pendulum is door het simpelweg te vragen.

Vraag: Wat betekend ‘ja’.

Wat betekend ‘nee’

Voorbeeld van een antwoord schema van een pendulum

Het pendulum zal aangeven hoe het het antwoord aan gaat geven voor je.

Ik zou iedereen willen aanraden om toch vooral een pendulum te nemen wat goed voelt. En voor ieder pendulum apart de tijd te nemen om het af te stemmen op de vragen die je het wilt stellen zoals hierboven is beschreven.

De richtingen die het pendulum in beweegt zijn ook niet voor een ieder hetzelfde. Dit kan voor verwarring zorgen. Met de klok mee kan bijvoorbeeld voor de ene persoon ja betekenen, en voor de ander nee. Ook dit kan per pendulum verschillen.

Je kunt je pendulum vragen welke richting het op beweegt bij een specifiek antwoord. Dit doe je als volgt:

Vraag het pendulum. Wat is een ‘ja’ antwoord? Kijk wat voor figuur het pendulum maakt. Beweegt het met rechte lijnen of in rondjes. Welke kant beweegt het pendulum op?

Maak eventueel even een tekening op basis van je antwoorden zoals hierboven is gedaan.

Hoeveel energie zit er in het antwoord

  • Wanneer een pendulum snel grote cirkels of bewegingen gaat maken, betekent dit dat er veel energie achter het antwoord zit.
  • Of dat er veel energie op een bepaalde plek zit. (mocht je het gebruiken om energiestralen op te pikken)

Meer informatie nodig?

Klik op de links om meer te weten te komen over pendulums.