Wat zijn trillingen? Waarom zijn ze zo interessant? Weinig mensen staan stil bij de bijzonderheden van trillingen.

Entrainment of vibrations

Wat is ‘Entrainment’? Entrainment is engels voor ‘meesleuren’. Het woord wordt vaak gebruikt met betrekking tot trillingen.

Trillingen hebben de neiging om zich aan te passen aan andere trillingen. Dit is misschien wel het beste uit te leggen aan het voorbeeld.

De klokken van Christiaan Huygens

Christiaan Huygens was een beroemde Nederlandse natuurkundige die ook slingeruurwerken bouwde. In 1665 hing hij twee exemplaren aan een balk naast elkaar. Na verloop van tijd liepen de slingers netjes in de pas. Dit verschijnsel word de “Huygens synchronisatie” genoemd.

 

Slingerklokken na verloop van tijd

https://www.youtube.com/watch?v=T58lGKREubo

Menstruatie

Iets wat nog niet bewezen is, maar vaak wel als de waarheid wordt geaccepteerd is dat vrouwen die veel tijd met elkaar spenderen gezamenlijk ongesteld worden.

Mijn moeder heeft als verzorger in nonnen kloosters gewerkt en vertelde me dat dit als normaal geaccepteerd feit wordt beschouwd binnen de kloosters.

Daarnaast ken ik verhalen van mijn Oma, zij was op haar 18e nog niet ongesteld. De doctor raadde mijn overgrootmoeder aan om haar bij een aantal zussen te laten slapen die al ongesteld werden. Dit deden ze en binnen een maand was mijn oma ongesteld.

Note van de auteur: Ik vind het persoonlijk grappig dat de westerse wetenschap dit weigert te accepteren.

Alles bestaat uit trillingen.

Alles wat wij zien en waarnemen bestaat uit atomen en moleculen. Deze hebben allemaal een bepaalde trillingsfrequentie. Afhankelijk van deze trillingsfrequentie kunnen wij het waarnemen. Zoals bijvoorbeeld de houten tafel in onze woonkamer of niet waarnemen zoals bijvoorbeeld de lucht om ons heen.

Zo bestaan ook wij uit een bepaald trillingpatroon. Ook iedere gedachte, emotie of gemoedstoestand heeft een eigen trillingspatroon.

Het verhogen van trillingen

Hogere trillingen transformeren lagere trillingen. Andersom kunnen lagere trillingen hogere niet omlaag trekken. Dit is onder andere beschreven in de wet van Trilling een van de 7 hermetische wetten die beschreven wordt in het Kybalion. Ik kan hier helaas geen onderzoeken over vinden.

Wat kun je met deze informatie?

Je kunt bewust naar hoge trillingen gaan zoekend. Wetend dat hogere trillingen lagere aanpassen en dat de trillingen in je lichaam zich dus ook aan zullen passen naar de hogere trillengen waarmee je in aanraking komt. Er zijn een aantal tools die je hierbij kunnen helpen.

Binaural beats

Zijn in essentie een geluidsfragment dat één toon in één oor plaatst. En vervolgens een toon met een klein verschil in hertz in het andere oor plaatst. Dit verschil in Hertz is waar je eigen trilling naar wordt aangepast.

Het veranderd de trilling in je hersenen en het brengt je in een andere mentale staat. Verschillende instituten hebben onderzocht welke trilling bij een bepaalde emotie hoort. Hierdoor heb je op internet verschillende video’s die je kunt gebruiken om je trilling te verhogen naar een specifieke staat.

Bijvoorbeeld een verschil van 10 Hz

https://biology.stackexchange.com/questions/42582/how-can-binaural-beats-change-mental-state

Of een verschil van 5 Hz

https://www.binauralbeatsmeditation.com/the-science/

Alpha, Beta, Theta en Delta hersengolven

Vaak worden er 4 of soms 5 verschillende bewustzijnstaten onderscheiden.

https://www.binauralbeatsmeditation.com/the-science/

Online kun je geluidsfragmenten vinden van binaural beats die deze bewustzijn staten bij je oproepen.

Onderzoekers hebben verschillende trillingsfrequenties gelinkt aan bijvoorbeeld emotionele staten, creativiteit, concentratie vermogens en ontspanning.

Deze trillingsfrequenties zijn verwerkt in geluidsfragmenten die je helpen in het type staat van zijn te komen die je verlangt. Zo zijn er video’s die helpen om meer vrolijkheid te ervaren, die helpen bij concentratievermogen of letterlijk slaapverwekkend zijn.

Hoe luister je naar binaural beats?

Voor het beluisteren van binaural beats, gebruik je een koptelefoon. Je kunt verschillende video’s vinden op Youtube. Maar er zijn ook ‘betaalde’ merken. Zoals Hemi – Sync.

Werkt dit echt?

De binaural beats doen hun werk. Ze zorgen ervoor dat je hersenen in een bepaalde trillingsfrequentie terecht komen.

Maar zijn de effecten voor iedereen hetzelfde?

Een persoon die getraind is in meditatie en bewuster is van zijn of haar lichaam, zal meer merken van de effecten van binaural beats.

Singing Bowls

Tibetaanse ‘Singing Bowls’ zijn een soort van bel die trilt en daardoor een mooie diepe toon geeft. Ze staan bekend om hun relaxerende werking en helende eigenschappen en worden al lang gebruikt.

Er zijn niet veel wetenschappelijke onderzoeken verricht rondom Singing Bowls.

Kristallen

Ook kristallen hebben een bepaalde trillingsfrequentie. Deze kun je gebruiken om je eigen trillingsfrequentie aan te passen. Meer hierover kun je lezen onder de pagina ‘Kristallen’.

 

Bronnen

https://www.nature.com/articles/srep23580

https://www.deingenieur.nl/artikel/waarom-de-klokken-van-huygens-synchroon-slingeren

https://www.binauralbeatsmeditation.com/the-science/