Er kan veel verwarring ontstaan over Orakel kaarten. Wat het zijn. Wat ze ons vertellen. Of ze de toekomst voorspellen…

Maar laten we een licht werpen op deze onzekerheden.

Wat zijn orakel kaarten?

Orakel kaarten komen in veel verschillende soorten en maten. Orakel kaarten zijn iets anders dan het tarot. Het zijn sets met kaarten die je helpen de juiste kant op te gaan. Ze laten je zien wat je nodig hebt of wat je moet weten.

Orakel kaarten

Wat is het verschil tussen tarot kaarten en orakel kaarten?

Tarot kaarten zijn een systeem van in totaal 78 kaarten. Ik ga hier niet in op tarot kaarten. Het tarot is een onderwerp op zich. Het heeft een enorm lang verleden en is reis langs de kaarten. Het systeem achter de tarot kaarten is complex.

Tarot kaarten
Tarot kaarten

Wat het tarot en orakelkaarten gemeen hebben is dat er verschillende wijzen zijn waarop je de kaarten kunt lezen.

Hoe en waarom werken Orakel kaarten?

Orakel kaarten werken omdat we in een wereld leven die onderhevig is aan de wet van de aantrekkingskracht (law of attraction). Wat de law of attraction precies is kun hier lezen:

De wet van de aantrekkingskracht houdt in dat hetzelfde, hetzelfde aantrekt. Dit principe is wat Orakel kaarten zo interessant maakt. Je trekt een Orakel kaart aan op basis van je vibratie. Het laat je zien in welke vibratie je je op dit moment bevindt.

Maar het doet meer dan dat. Het is tevens een doorgeefluik van informatie. Gidsen en je hogere zelf kunnen je informatie doorgeven door middel van de kaarten. Dit is wat het zo interessant maakt. Je kunt vragen stellen aan de kaarten. En de kaarten laten je zien wat je over het onderwerp moet weten op dat moment.

Hoe kun je contact maken met je gidsen/ engelen met orakel kaarten?

Het is erg makkelijk om de kaarten te gebruiken om contact te maken met je hogere ik of gidsen. Je vraagt gewoon wat je moet weten. Hardop of in je hoofd. Ik snap dat dit voor mensen als een debielen actie klinkt. Dat is oké, je hoeft niemand op zijn woord te geloven. Probeer het uit als je het een goed idee lijkt.

Stel de vraag en het dek zal antwoorden. Je zult zien dat er altijd een paar ’truc’ kaarten in een set zitten. Wat hiermee bedoeld wordt zijn kaarten die je terug brengen naar de staat waarin je beter functioneert. Kaarten zoals: Laat het gaan. Vertrouw erop, Blijf gefocust, Find the blessing in your current situation.

Soms geven kaarten aan dat je gewoon verder moet gaan waar je mee bezig was. Soms is het niet nodig om meer te weten dan wat je al weet.

Hoe schud je orakel kaarten

Je schud orakel kaarten op de manier waarop je wilt. Dus net als een normaal deck. Zolang je maar niet meer weet waar alle kaarten zitten.

Voorspellen Orakel kaarten altijd de toekomst?

Nee, Orakel kaarten voorspellen niet altijd de toekomst. Wanneer jij wil dat de kaarten de toekomst voorspellen, kun je deze intentie zetten voor de kaarten. Dit betekent dat je specifiek vraagt aan de kaarten om de toekomst voor je te voorspellen.

Het is de vraag of je dit moet doen. Ik denk persoonlijk van niet.

Daarnaast wil ik ten sterkste benadrukken: De toekomst ligt niet vast. Er zijn dingen die een hogere kans hebben uit te komen dan anderen, maar alles is om te draaien, zolang de persoon waarover de lezing gaat, bereidwillig is alles te veranderen wat daarvoor nodig is.

Wat kun je allemaal vragen aan orakel kaarten?

Wil je alles weten? Is de vraag die je je het beste kunt stellen. Sommige dingen zijn helemaal niet belangrijk voor je. Andere kunnen je leven veranderen. Je intuïtie weet vaak het beste wat je moet weten. Zorg ervoor dat je open staat voor het antwoord. Het antwoord kan uit een heel andere hoek komen dan je in eerste instantie verwacht. Laat dit antwoord toe. Vaak moet je in een andere hoek zoeken dan je nu doet, om een probleem op te lossen.

Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.”

Mogelijk – Albert Einstein (Nooit bewezen dat hij het ook heeft gezegd)

Het is daarom slim om je vragen open te houden. Geef de kaarten een kans om je in een andere richting te sturen dan je verwachtte.

Hoe trek je een kaart?

Er zijn verschillende manieren om een kaart te trekken. En…. er zijn geen regels om het goed te doen, behalve misschien als je weet waar alle kaarten zich bevinden. Daarom de volgende regel:

Schud de kaarten goed door elkaar. Op elke manier dat je je wenst.

Soms valt een kaart je meteen op. Dat is vaak een teken dat dit een kaart is die je mag bekijken.

Afhankelijk van je capaciteiten om je intuïtie te voelen. (Bij gebrek aan een beter woord) Kan het helpen om met je handen te voelen welke kaart je nodig hebt. De sensatie waardoor je weet of je de juiste kaart hebt is voor iedereen anders. Ik voel altijd een sterke energie afkomen van de kaarten die ik nodig heb.

Orakel kaarten
Verschillende sets

Een van mijn favoriete manieren om een lezing te doen is door een vraag te stellen

Type leggingen

Drie kaarten legging

Deze kaarten legging geeft inzicht in de situatie waarin je je bevindt en wat je kunt doen met betrekking tot deze situatie.

Je trekt drie kaarten.

 1. de eerste kaart die je trekt representeert de situatie waarin je je bevindt.
 2. de tweede kaart die je trekt vertelt je wat je kunt doen aan deze situatie.
 3. de derde kaart die je trekt vertelt je de uitkomst van de situatie.

Verleden – heden – toekomst.

Deze legging is erg populair. Niet op de laatste plaats omdat deze de toekomst voorspelt. Zoals ik eerder aangaf adviseer ik je hier vanaf te blijven.

De trekking werkt zo:

Je bedenkt een vraag die je aan de kaarten wilt stellen. Bijvoorbeeld: Wat gaat er met mijn werk gebeuren als ik zo doorga?

 1. De eerste kaart die je trekt representeert het verleden.
 2. De tweede kaart laat je het je situatie in het heden zien.
 3. De derde kaart laat de toekomst zien.

De blinde vlek

De blinde vlek laat je het verschil tussen het bewuste en het niet bewuste zien. Het is de bedoeling dat je 4 kaarten trekt.

 1. De eerste kaart die je trekt laat je zien waar jij bewust van bent en waar je omgeving zich ook (met betrekking tot jouw) bewust van is.
 2. De tweede kaart die je trekt laten processen zien waar jij je bewust van bent en die je bezig houden. Maar waar je omgeving zich niet bewust van is.
 3. De derde kaart die je trekt laat je zien waar jij je niet bewust van bent, maar wat je omgeving wel in je ziet.
 4. De vierde kaart zijn dingen die jij niet in je ziet en waar je omgeving zich ook niet bewust van is.

De objectiviteit legging

Deze legging is interessant omdat het iets zegt over hoe je leven is op dit punt in de tijd.

Je trekt 8 kaarten die je op de volgende manier neerlegt.

 1. Representeert jouw op dit moment in de tijd.
 2. Representeert je thuis situatie op dit moment in de tijd.
 3. Representeert het carrière aspect van je leven.
 4. Representeert het liefde en relatie aspect van je leven
 5. Representeert het gezondheid aspect van je leven.
 6. Representeert de dominante positieve kracht in je leven.
 7. Representeert de dominante negatieve kracht in je leven.
 8. Representeert waar je op vibrationeel vlak een aantrekkingspunt voor bent. (wat je gaat meemaken)

The Skein spread

Hierbij worden 7 kaarten getrokken.

 1. De eerste kaart representeert de invloeden van vroeger die een effect hebben op het huidige probleem.
 2. De tweede kaart representeert de invloeden van de huidige situatie die invloed hebben op het huidige probleem.
 3. De derde kaart laat zien welke uitkomst je ziel (je onderbewuste) graag zou zien voor deze situatie.
 4. De vierde kaart laat zien wat je kunt doen.
 5. De vijfde kaart laat zien welke dingen buiten jezelf (van je omgeving) de situatie beïnvloeden.
 6. De zesde kaart representeert de hopen en angsten die je hebt met betrekking tot de situatie.
 7. representeert de uitkomst van deze situatie.

Aanraders

Iedereen heeft een andere deck waar hij of zij graag mee werkt. Je kunt eens bij een spirituele winkel kijken wat er beschikbaar is en wat je aanspreekt.

Een paar aanraders van mijn kant:

 • het Frequency tarot deck van Teal Swan. Dit zijn niet zomaar kaarten, maar kaarten die je frequentie kunnen aanpassen. Erg interessant spul. Niet op de laatste plaats omdat je ze ook in andere omstandigheden kunt gebruiken.
 • Ascended Master kaarten van Doreen Virtue. Niet dat ik zo’n fan ben van Doreen Virtue en haar excentrieke inzichten. Maar ik heb verschillende mensen gehoord die zeggen dat ze dit een prettig set vinden.
 • Je kunt daarnaast sets kopen met geschreven tekst. Mocht je moeite hebben met het interpreteren van tekeningen. Zijn dit handige tools.