Verschillende kristallen en edelstenen

Wat is een kristal?

žEen kristal is een vaste stof waarvan de bestanddelen, zoals atomen, moleculen of ionen, zijn gerangschikt in een zeer geordende structuur, die een kristalrooster vormt dat zich uitstrekt in alle richtingen. Veel kristallen kenmerken zich door een geometrische vorm, bestaande uit platte vlakken met specifieke, karakteristieke oriëntaties.

How do crystalswork? by Graham Baird

Waarom werkt het?

žAlles bestaat uit energie en vibraties. Ook mensen, dieren, planten en alles wat je aan kunt raken. žMaar ook de dingen die je niet ziet of aan kunt raken zoals gedachten, emoties en woorden. žAlles heeft een vibratiesnelheid. Een hoge of lagere trilling. Hoge trillingen hebben het vermogen lage trillingen te transformeren. Kristallen hebben door hun heldere geometrie een hoge trilling.

Wil je meer weten over trillingen en de bijzondere eigenschappen hiervan. Bekijk de pagina over trillingen:

Wetenschappelijk onderzoek

žEr zijn enkele onderzoeken uitgevoerd, waarbij mensen werden gevraagd om te vertellen wat ze voelen wanneer ze in de buurt van een Kristal zijn. žVaak kwam hier geen overtuigende resultaten uit.

Note van de schrijver

Ik voel me verplicht hierbij te vermelden dat niet iedereen bewust en gevoelig genoeg is om duidelijk waar te nemen wat een kristal doet met ze doet. Dit wil niet zeggen dat de werking er niet is. Niet iedereen is zich hier bewust van.

Dr. Emoto Masaru
https://chalazias.com/blogs/crystal-healing/scientific-evidence-that-healing-by-crystals-works
Dr. Masaru Emoto

Dr. Masaru Emoto

Dr. Masaru Emoto heeft geen direct onderzoek gedaan op Kristallen. Maar onderzocht de vormen die water aanneemt als het kristalliseert. Hij kristalliseert water dat bijv. uit verschillende omstandigheden komt en vergelijkt het effect hiervan op de kristalvorm

Water afkomstig uit verschillende waterbronnen

https://www.masaru-emoto.net/en/crystal/
water uit verschillende waterbronnen

Water blootgesteld aan verschillende type muziek

https://www.masaru-emoto.net/en/crystal/
water dat is blootgesteld aan verschillende type muziek

We zien dat gelukkige en positieve omstandigheden zorgen voor mooie geometrische vormen. žEn dat geometrische vormen ontstaan wanneer de kristallen de tijd en ruimte krijgen om te groeien.

Wat Dr. Emoto bewijst is dat de vibraties van woorden, geluiden en frequenties van direct invloed zijn op de geometrische structuur van gekristalliseerd water.

Nu we weten dat kristallen zich vormen wanneer ze worden blootgesteld aan hoger vibraties. Wat zou er gebeuren als energie door een kristal heen stroomt?

Waarom worden de kleuren van edelstenen en kristallen gelinkt aan bepaalde eigenschappen?

Zoals hierboven beschreven passen lagere vibraties zich aan aan hogere vibraties, wanneer ze hieraan worden blootgesteld.

Ook kleuren hebben een trillingsfrequentie. Wanneer energie door edelstenen heen stroomt neemt het de eigenschappen aan van de steen. žZo ook de frequentie van de kleur en de dichtheid van de steen.

https://munsell.com/color-blog/color-psychology-manipulation/
Het effect van kleuren

Kleuren worden vaak geassocieerd met bepaalde eigenschappen. Edelstenen die een bepaalde kleur hebben trillen op dezelfde frequentie als dit soort eigenschappen.

Wat kun je doen met edelstenen?

Spirit water

Spirit water
Spirit water

Wil je weten hoe en waarom dit werkt? Bekijk ook de pagina over de eigenschappen van water!

Je kunt ze bij je dragen

draagbare edelstenen

Betekenis achter de stenen

žWanneer je op internet zoekt, vindt je een beschrijving per edelsteen/ kristal. žEr zijn edelstenen die je helpen concentreren, die je goed zijn voor bepaalde lichaamsdelen en er zijn edelstenen je ondersteunen bij lichamelijke problemen.

Een eigen wil

Veel mensen merken op dat stenen zelf lijken te bepalen waar ze naartoe willen gaan. žMensen hebben de ervaring dat als een steen niet langer nodig is, deze vanzelf uit je leven verdwijnt en dat er stenen zijn die zich presenteren op het moment dat je ze het harst nodig hebt.

Scheuren in de steen

Wanneer er scheuren in de steen ontstaan betekend dit dat de steen te veel negatieve energie heeft opgenomen. Dit betekent letterlijk dat de negatieve energie de geometrie van de steen begint te beïnvloeden.

Hoe ga je met kristallen om?

Kristallen kun je voeden en reinigen. Een kristal is als een batterij die kan worden opgeladen. žMaar soms moeten ze eerst goed worden gereinigd. ž

Kristallen opladen

kristal grid

Opladen door middel van grotere kristallen. žLaat de grote kristallen met de punt naar de kleinere wijzen.

Kristallen opladen

bergkristal

žBergkristallen kunnen worden gebruikt om edelstenen/ kristallen op te laden.

Zonnen

žLaat ze een tijdje in de zon liggen.

Kristallen  zuiveren

žDit doe je door de  kristallen een tijdje in water te laten baden. žJe kunt hier ook zout  indoen. Bij voorkeur zeezout of roze himalayazout.

Kristal zuiveren in water en bergkristal

žJe kunt kristallen een 24 uur in bruine rijst laten liggen. žHierdoor aarden de kristallen.

Kristallen in bruine rijst

žOok kun je salie roken bij je kristallen

kristallen roken in salie

žKristallen ontladen kun je ook doen door hematiet te gebruiken. Dit is een edelsteen die goed andere edelstenen kan zuiveren.

kleine hematiet steentjes

Bronnen

https://www.debarnsteenspecialist.nl/nl/blogs/blog/hoe-ontstaan-kristallen/

https://chalazias.com/blogs/crystal-healing/scientific-evidence-that-healing-by-crystals-works

http://www.coeurblonde.com/2016/04/06/collection-lange-kettingen-met-edelstenen/ foto

https://www.etsy.com/shop/CrystalVibrations06 foto