Wat is intuïtie?

Intuïtie is de eigenschap dat je iets aanvoelt zonder erover te denken. Het is een gevoel waarbij je weet wat je moet weten, zonder dat hier een logische of duidelijke redenering aan vooraf gaat. Dit weten komt direct bij je binnen.

Hoe herken je je intuïtie?

Je intuïtieve gevoel zal nooit druk zetten op wat het je wil vertellen. Het geeft je tips, het geeft je aanwijzingen, maar het zal nooit proberen om je bang te maken, je onder druk te zetten, je te manipuleren of je te bedreigen. Het vertelt het je, zonder daarbij angst op te wekken.

Waar ligt de verwarring?

Veel mensen verwarren het intuïtie met een stemmetje in hun hoofd. Dit is het stemmetje wat nooit tevreden is, dat je de schuld geeft van dingen, wat je onzeker maakt en je veroordeelt.

In deze maatschappij worden veel mensen zenuwachtig als mensen beginnen over stemmetjes in hun hoofd. Vandaar dat de meeste mensen niet getraind zijn op het onderscheid maken tussen verschillende manieren waarop informatie binnen kan komen. Wanneer je voor het eerst hoort dat je naar je intuïtie moet luisteren, weten veel mensen niet wat het is en waar ze dan naar moeten luisteren.

Telepathie

Ph. D Rupert Sheldrake heeft meerdere malen studies uitgevoerd om te zien of communicatie tussen mensen (en dieren) mogelijk is zonder gebruik te maken van de 5 zintuigen.

Rupert Sheldrake ph. D

The extended mind experiment

Je gedachten zijn niet beperkt tot de binnenkant van je hersens/ lichaam.

Ph. D Rupert Sheldrake kwam in aanraking met het fenomeen dat huisdieren ‘lijken’ te weten wat hun eigenaars denken.

 • Vb.1. katten die lijken te weten wanneer ze naar de dierenarts moeten.
 • Vb. 2. honden die lijken te weten wanneer hun eigenaars thuiskomen.

Dit laatste heeft hij getest met een experiment. Waarbij ervoor werd gezorgd dat de hond objectief gezien niet kon weten wanneer de eigenaar thuiskwam:

 1. De persoon is minimaal 5 mijl van zijn huis als hij vertrekt. (sommige mensen denken dat honden het anders kunnen horen.)
 2. De plek waar de hond wacht wordt constant gefilmd, met tijd registratie.
 3. De persoon gaat naar huis op een random gekozen tijd, die wordt gecommuniceerd door een tweede persoon. De eigenaar van de hond weet dus niet van tevoren hoe laat hij vertrekt.
 4. De personen die thuis zijn weten niet wanneer deze persoon thuis komt.
 5. De persoon neemt een onbekende auto/ fiets/ motorrijtuig om thuis te komen. Zoals taxi’s.

Resultaat

Resultaat percentage van tijd die de hond bij het raam spendeert.

Hier is het resultaat te zien van dergelijke experimenten. Zoals je kunt zien Spendeert de hond veel meer tijd bij het raam, zodra de persoon op weg is naar huis. Ongeveer 50- 55 procent vaker. Op de diagram is te zien dat zodra de persoon de intentie zet, de honden gemiddeld al 15 procent langer bij het raam gaan zitten.

Resultaten wereldwijd

Percentage van honden en katten die bij de deur wachten, gemeten in verschillende steden.

Iedere keer zie je dat de hond gaat wachten zodra de persoon vertrekt naar huis. Sommige honden wachten al bij de deur wanneer de eigenaar de intentie heeft om naar huis te gaan.

The sense of being stared at from behind

Ph. D Rupert Sheldrake kwam in aanraking met het fenomeen wat iedereen wel kent. Namelijk het gevoel dat iemand buiten je gezichtsveld naar je kijkt. Hiervoor heeft hij een simpel experiment opgezet. Waarbij een persoon moet raden of de persoon achter de persoon naar hem of haar kijkt of wegkijkt.

Resultaten

 1. In 60 % van de gevallen hebben de mensen die correct gegokt.
 2. Bij de controle onderzoeken, waarbij ze niet werden aangekeken, lagen deze resultaten dicht bij de 50%.
 3. Meer dan 15.000 onderzoeken hebben plaatsgevonden met meer dan 700 personen.
 4. Dit onderzoek is meerdere malen herhaald en meerdere malen met positief resultaat.
 5. Waaronder in een school in Duitsland waar een score werd behaald van 71,2% correcte gokken.
 6. Twee studenten behaalden zelfs een score van 90 % correcte gokken. Wat zou indiceren dat sommige mensen meer aanleg hebben dan anderen.

Het is belangrijk dat de resultaten niet bereikt kunnen worden doordat de testpersonen aanwijzingen door middel van tast, zicht, geur en geluid konden krijgen tijdens het experiment. Dit is getest door het herhalen van het experiment waarbij de ‘kijker’ door een gesloten raam naar de testpersoon keek.

Veeries voorspellen het orkaan seizoen bij de golf van Mexico

In de afgelopen jaren is een zeer interessante ontdekking gedaan. Namelijk dat Veeries weten wat het orkaan seizoen bij de golf van Mexico gaat doen in het komende jaar. Zij geven door middel van migratiegedrag aan of dit ernstig wordt, of meevalt…

https://www.audubon.org/field-guide/bird/veery
Veery

Vogel expert Christopher Heckscher bestudeert al jaren veeries. (Catharus fuscescens) Door deze kleine vogeltjes te vangen en te voorzien van een gps signaal kan hij tot op de boom precies zien waar deze vogels naartoe trekken. Heckscher wilde graag zien waar deze vogels precies naartoe trekken. Hij wist dat ze naar het zuiden trokken, maar wist niet precies waarnaartoe.

https://eu.delawareonline.com/story/news/local/2019/11/04/how-one-delaware-songbird-can-predict-hurricane-season-better-than-noaa/2457644001/

Christopher Heckscher

De veeries blijken van Delaware (Noord amerika) naar Brazilië te vliegen. Toen hij daar achter kwam zag hij iets vele malen opmerkelijker. In sommige jaren braken de veeries hun nestperiode af om eerder terug te vliegen naar Brazilië.

Heckscher onderzocht dit fenomeen en ontdekte een bijzondere correlatie. Wanneer er een zwaar orkaanseizoen aan kwam, vertrokken de veeries vroegtijdig van hun nesten. Ze lijken te weten wanneer er een zwaar orkaanseizoen op komst is. De veeries vliegen over de golf van Mexico op het hoogtepunt van het Orkaanseizoen.

Hij heeft dit een aantal jaren onderzocht en kwam tot de conclusie dat dit waar is. Hij onderzocht of er nog andere redenen waren voor het vroegtijdig verlaten van de nesten. Zoals het gebrek aan voedsel, of het verschijnen van predatoren, maar geen van deze mogelijkheden bleken de oorzaak te zijn.

De veeries zijn net zo goed, of beter dan de meteorologische voorspellingen van de afgelopen 20 jaar – Christopher Heckscher

Voor meer informatie over dit onderwerp raad ik aan om de eerste 10 minuten van de serie Connected, aflevering 1, seizoen 1 te bekijken. Deze serie is beschikbaar op Netflix.

Bronnen

https://www.sheldrake.org/files/pdfs/papers/The-Sen

https://www.encyclo.nl/begrip/intu%C3%AFtie

https://eu.delawareonline.com/story/news/local/2019/11/04/how-one-delaware-songbird-can-predict-hurricane-season-better-than-noaa/2457644001/]

Connected, seizoen 1, episode 1, Surveillance (eerste 10 minuten)